bool(false) Renovatie bouw (specialisatiejaar) - VTI Ieper
     

Renovatie bouw (specialisatiejaar)

Dit specialisatiejaar is een uitstekende keuze voor de leerlingen die de derde graad bso ruwbouw gevolgd hebben. In de technische vakken wordt vooral aandacht besteed aan harde en zachte renovatiemethoden o.a. injecteren van muren, dakdoorbrekingen, gevelreinigingen, vloer- en wandtegels, betonherstel, alsook aan siermetselwerk.

Wat leer je?

De jongere leert renovatiegerichte bouwuitvoeringen: isoleren, verbouwingen, afwerkingen, gevelrenovaties, aanpassingen aan de nieuwe eisen… ontleden, realiseren en afwerken. Hij leert de renovatie voorbereiden: opmeten, schetsen, tekenen, werkmethode… Hij maakt op een praktische manier kennis met de eigenschappen en de mogelijkheden van de materialen waaruit renovaties zijn geconstrueerd. Door het toepassen van kwaliteitscontroles en zelfevaluaties leert hij uit zijn bevindingen en stuurt hij bij. Dit 7e specialisatiejaar is voornamelijk georiënteerd op het uitvoeringsgericht handelen. 

Praktijklessen en 4 weken stage in de nijverheid zullen zijn technische kennis en vaardigheden vervolmaken. 

Er is ruimere aandacht voor de algemene vakken om het diploma van secundair onderwijs te kunnen uitreiken

Lessentabel

Renovatie bouw (specialisatie)
Vak7e jaar
Totaal32
Frans2
Engels2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Maatschappelijke vorming2
Nederlands2
Technische vakken
Onderzoek3
Organisatie3
Praktische vakken
Realisaties renovatie12

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Na dit 7e jaar kunnen de afgestudeerden deelnemen aan alle examens waarvoor een diploma van secundair onderwijs is vereist.


De afgestudeerden kunnen terecht in aannemersbedrijven, zowel voor nieuwbouw als voor verbouwingswerken.  Een zelfstandige loopbaan behoort eveneens tot de mogelijkheden.