bool(false) Leerpad 1B - VTI Ieper
     

Leerpad 1B

Vanuit je interesses en talenten kies je een leerpad. Je volgt dit leerpad een volledig schooljaar 4 lesuren per week. In dit leerpad en het vak techniek proef je op een praktische manier van verschillende domeinen om een goede keuze te kunnen maken voor het 2e jaar.

Leerpad: STEM – Technieken

Dankzij uitdagende en realistische werkstukjes maak je in dit leerpad kennis met de achtergrond, de basis en de materiaalsoorten van 4 technische domeinen: bouw, elektriciteit, hout en mechanica. 

Je oefent volop handvaardigheid en maakt allerlei praktische realisaties in kleine groepen. Via toepassingen binnen elk domein ontdek je of dit leerpad wel je ware roeping is.

Je maakt kennis met gereedschappen, machines en materialen. In het domein bouw ga je metselen en leer je ook technische tekeningen lezen. In elektriciteit leer je elektrische schakelingen maken en toepassen. Je oefent allerlei technieken om houtconstructies te maken en originele werkstukken te realiseren in het domein hout. In mechanica maak je gebruik van allerlei machines om zelfbedachte werkstukjes in diverse materialen te maken.

Lessentabel

Vak1B STEM - Technieken
Totaal32
Algemene vorming
Engels1
Frans2
Nederlands4
Wiskunde (STEM)4
Godsdienst2
Natuurwetenschappen2
Maatschappelijke vorming3
Techniek2
Lichamelijke opvoeding2
Muziek1
Beeld1
ICT1
Leerpad+2
Leerpad
Leerpad4
Kompas
Kompas1

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Logische door stroming het 2de jaar

Hoewel een andere doorstroming ook mogelijk is, geven we hier de logische doorstroming naar het tweede jaar.