bool(false) Laptop - VTI Ieper
     

Laptop

ICT en digitale media zijn niet meer weg te denken uit onze leefwereld. We vinden het als scholen belangrijk om elke dag opnieuw de digitale vaardigheden van onze leerlingen aan te scherpen. Goede digitale vaardigheden zijn immers een troef in de verdere loopbaan en het dagelijks leven van onze leerlingen. Daarom investeren we ook in een degelijke ICT-infrastructuur. 

In het schooljaar 2024-2025 krijgt elke leerling van het 2de jaar tot en met het 7de jaar een eigen laptop in bruikleen die vaak gebruikt wordt in de lessen. De laptop blijft eigendom van de school maar moet elke avond mee naar huis genomen worden, zodat ook thuis leerlingen hun laptop kunnen gebruiken voor taken en om zich voor te bereiden voor toetsen en examens.

Leerlingen in het 1ste jaar kopen of huren via een webshop in samenwerking met onze partner Signpost een toestel met de juiste specificaties. Deze laptop wordt volledig gebruiksklaar geleverd in een schokbestendige hoes met een kwalitatieve dienstverlening, waaronder een vervangtoestel bij defecten. Zo beschikt de leerling steeds over een 100% werkende laptop.

Door het laptopproject te combineren met een snelle, draadloze internetverbinding en door een goed uitgeruste ICT- infrastructuur in de klaslokalen, creëren we een hedendaagse en krachtige leeromgeving afgestemd op de digitale vaardigheden die leerlingen nodig hebben.

Wij trachten de lessen te laten aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Een laptop voor elke leerling leidt tot nog meer leren op eigen tempo, het makkelijker inhalen van achterstanden, het eigentijds voorbereiden op toetsen of proefwerken en meer actueel materiaal. Onze leerlingen beschikken dan over een waardevol instrument om kennis en vaardigheden aan te leren. Dit zorgt ervoor dat wij in onze lessen het persoonlijk leren kunnen stimuleren en onderwijs op maat
aanbieden.

In onze brochure kan u de belangrijkste informatie vinden over ons laptopproject.