Welkom

Welkom aan denkers, durvers en doeners

De stap naar de school waar je secundair onderwijs wil volgen, is een erg cruciale keuze. Je wilt toch een richting kiezen die jouw interesses, jouw plannen en jouw mogelijkheden 100% kan waarmaken! Dus zowel voor denkers, voor durvers als voor doeners. En dat in een school waar je je goed voelt in je vel.

School voor wetenschap en techniek

Onze school voor wetenschap en techniek staat voor een mix van studierichtingen binnen het domein STEM. Daarnaast bieden wij vanaf de 2de graad binnen SMSI de studierichting Sport/Sportbegeleiding aan binnen het domein SPORT. Zoek je de ideale springplank naar voortgezet onderwijs aan de hogeschool of universiteit, of wil je je klaarstomen voor een interessante job op de arbeidsmarkt? Aan jou de keuze…

Van grondige wetenschappelijke studie over technische kennis en toepassingen naar diverse praktische realisaties, dit alles komt aan bod in verschillende domeinen: Engineering, Hout, Bouw, Mechanica, Elektriciteit, Mechatronica, Auto, Sanitair & Verwarming en Sport. En natuurlijk met een stevige basis aan algemeen vormende vakken.

Het VTI Ieper beschikt over goed uitgeruste vaklokalen, labo’s, moderne meetapparatuur en een uitgebreid machinepark met een maximale integratie van digitale technologie.

Voor jongens en meisjes

Het Ieperse VTI combineert een oerdegelijke opleiding met veel aandacht voor de klassfeer en de totale ontplooiing van zowel jongens als meisjes.

Om de overstap van het lager naar onze ‘grote’ school iets makkelijker te maken, vormt de 1ste graad een aparte groep, met een eigen schoolgebouw en speelplaats. Op die manier creëert het VTI een optimale leer- en leefomgeving, met extra nadruk op studiebegeleiding, (les)omkadering, zorg, groepssport en spelmomenten.