Mechanische vormgevingstechnieken

Deze technologische opleiding heeft tot doel technici te vormen die vertrouwd zijn met de hedendaagse mechanische productiemethodes.

Wat leer je?

De jongere leert mechanische constructies en installaties vormgeven.

Hiervoor moeten ontwerpaspecten begrepen, herkend, toegelicht en verwerkt worden. Hij kiest materialen, componenten en uitvoeringstechnieken aan de hand van hun
kenmerken. Hij werkt product- en procesgericht met aandacht voor kwaliteitseisen en verzorgt de voorbereiding van de uitvoering. Hij maakt hierbij gebruik van professionele
software. 

Via 2 weken stage in het 5e jaar en 2 weken in het 6e jaar maakt hij kennis met de bedrijfscultuur en het leiding geven op de werkvloer. Tevens doen de leerlingen van het 5e jaar aan ‘werkplekleren’.

Lessentabel

Mechanische vormgevingstechnieken
Vak5e jaar6e jaar
Totaal3232
Aardrijkskunde / Natuurwetenschappen11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands22
Wiskunde22
Technische vakken
Kennis / theorie73
Voorbereiding47
Praktische vakken
Realisaties78

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

De realiteit toont aan dat gemotiveerde leerlingen na het 6e jaar een professionele bachelor kunnen behalen. Een 7e specialisatiejaar behoort ook tot de mogelijkheden. 

Afgestudeerden uit deze richting kunnen vooral terecht in de metaalverwerkende nijverheid als machine-operator. Door hun praktische opleiding zijn ze bijzonder geschikt voor mechanische onderhouds- en hersteldiensten.