Industriele wetenschappen

Deze wetenschappelijke opleiding heeft tot doel de leerlingen een zo breed mogelijke basiskennis te geven om later met succes universitaire of andere hogere studies te kunnen volgen. Daarom wordt de nadruk vooral gelegd op talenkennis, wiskunde en wetenschappen. De technologische component bestaat uit elektriciteit, elektronica en mechanica. 

Wat leer je?

In deze studierichting wordt door de algemene vorming de totale persoonlijkheid breed en algemeen gevormd. De specifieke vorming gebeurt via STEM. 

STEM staat voor Science Technology Engineering Maths, zeg maar een brede waaier aan wiskundige, technologische en exact-wetenschappelijke opleidingen. Onze samenleving heeft mensen met een STEM-profiel nodig. De studierichting industriële wetenschappen, IW-STEM, combineert alle facetten van STEM op een hoog niveau. De wiskunde (8 u. in de derde graad) is aan wetenschappen (fysica en chemie) en toegepaste wetenschappen (elektriciteit en mechanica) gekoppeld. Het onderzoekend leren, probleemoplossend denken, teamwork en engineering zijn hierbij belangrijke criteria. Deze lessen geven we in een technologische omgeving met ruimte voor engineering: ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren. Zo kunnen we de leerlingen
inhoudelijk sterk voorbereiden op een breed gamma hogere opleidingen.

Het creatieve in de leerling wordt gestimuleerd door het ontwerpen van technologische toepassingen op het vlak van ruimtelijke vormen en schema’s.

Lessentabel

Industriële wetenschappen
Vak5e jaar6e jaar
Totaal3434
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands33
Wiskunde88
Toegepaste chemie12
Toegepaste fysica22
Toegepaste biologie1-
Toegepaste wetenschappen en engineering
Elektriciteit22
Elektronica22
Mechanica22
Engineering33

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Deze richtingen geven je een goeie wetenschappelijke basis om in het hoger onderwijs te starten. Een master of professionele bachelor behoren tot de mogelijke studiekeuzes. Niet alleen technisch georiënteerde studiekeuzes zijn mogelijk, maar ook binnen andere studiegebieden zijn er veel mogelijkheden om verder te studeren. Zo hebben wij oud-leerlingen uit deze richting die afstuderen als master in de industriële wetenschappen, architectuur, psychologie, ingenieurswetenschappen, pedagogie of als bachelor in de bouwtechnologie, accountancy, verpleegkunde, maatschappelijk werk, …