Elektriciteit – Elektronica

Deze wetenschappelijke opleiding heeft tot doel de studenten een zo breed mogelijke basiskennis te geven om later succesvol hoger onderwijs te volgen. Het theoretisch-technische deel wordt wiskundig en wetenschappelijk onderbouwd. Er wordt veel aandacht besteed aan talenkennis, wiskunde en wetenschappen. De technologische component van de opleiding, die door aangepaste laboratoriumoefeningen ondersteund wordt, omvat de twee domeinen in de industrie, namelijk elektriciteit-elektronica en mechanica.

Wat leer je?

De richting elektriciteit-elektronica is een technisch-theoretische richting. Binnen beide componenten komt vooral, binnen het theoretisch gedeelte, het experimenteel en individueel onderzoek in de respectievelijke labo’s uitgebreid aan bod. 

Na het basisonderricht in de vakken elektriciteit en elektronica van de 2e graad worden in de 3e graad vooral de onderdelen digitale technieken, telecommunicatie, robotiseringstechnieken en internettoepassingen uitgediept. Voor het aspect computertekenen richten we ons op de industrie met het tekenpakket E-plan. We maken gebruik van de nieuwste simulatiesoftware.

Lessentabel

Elektriciteit - Elektronica
Vak5e jaar6e jaar
Totaal3434
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
Nederlands22
Wiskunde44
Technische vakken
CAD en technologie21
Digitaal en ICT56
Elektonica5-
Elektrotechniek44
PLC22
Procescontrole & communicatie-3
Vermogenelektronica-2

Inschrijven

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Wat na je opleiding?

Deze studierichting is vooral gericht op het doorstromen naar hoger onderwijs. Een professionele bachelor of master, binnen of buiten het domein elektriciteit-elektronica, ligt binnen het bereik. 

Voor wie geen verdere studies van lange duur wil aanvatten, maar zich toch verder wenst te vervolmaken, is een 7e specialisatiejaar een mogelijkheid.