Modernisering bovenbouw

Vanaf het schooljaar 2021-2022 start in het VTI Ieper de modernisering van het secundair onderwijs in de bovenbouw op met een vernieuwd aanbod in onze school voor Wetenschap en techniek.

We bieden in de toekomst richtingen aan in het Domein STEM en dit in 3 finaliteiten die duidelijk aangeven waarvoor een leerling wordt voorbereid.

Doorstroom finaliteit (D)

Dubbele finaliteit (D/A)

Arbeidsmarkt finaliteit (A)

  • doorstromen naar het hoger onderwijs
  • gericht op verder studeren

 

 

Je behaalt op het einde van de 3de graad een diploma secundair onderwijs met onderwijskwalificatie 4. Dit geeft toegang tot het volledige hoger onderwijs.

  • doorstromen naar het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt
  • gericht op verder studeren of instap in het werkveld.

 

Je behaalt op het einde van de 3de graad een diploma secundair onderwijs met onderwijskwalificatie 4. Dit geeft toegang tot het volledige hoger onderwijs.

  • doorstromen naar de arbeidsmarkt
  • gericht op een instap in het werkveld

 

Je behaalt op het einde van de 3de graad een diploma secundair onderwijs met onderwijskwalificatie 3. Dit geeft toegang tot specifieke graduaatsopleidingen (HBO5), maar geen toegang tot professionele bachelors of hoger.

Vanuit de A-stroom in de eerste graad kies je logisch voor een richting in de doorstroomfinaliteit of de dubbele finaliteit.

Vanuit de B-stroom in de eerste graad kies je logisch voor een richting in de arbeidsmarkfinaliteit.

 

Meer info over de studierichtingen van onze vernieuwde bovenbouw en bijhorende studierichtingsprofielen kan u vinden in het verdere menu.