Eerste jaar schooljaar 2019-2020

Vanaf 1 september 2019 vormen Heilige Familie, Immaculata, Lyceum en VTI samen een eerstegraadsschool.

De info over de werking en de lessentabel vind je op deze website: https://eerstegraad.smsi.be/ .

 

SchemaLessen1A

Leerpad 1A

Vanuit je interesses en talenten kies je een leerpad. Je volgt dit leerpad een volledig schooljaar 2 lesuren per week.

Dit leerpad vul je aan met 3 horizonpakketten die je over de campusgrenzen heen kan kiezen. Meer info over de horizons vind je hier.

VTI

STEM – Industriële wetenschappen

Ben je gebeten door wiskunde, wetenschappen en techniek? Ontwerp je graag? Wil je de theorie achter technologische processen onderzoeken?  Dan is het leerpad STEM-IW echt iets voor jou! In dit leerpad werk je projectmatig in een technologische omgeving met ruimte voor onderzoek.

STEM – Technieken

Word je steevast geprikkeld door de vraag hoe moderne techniek precies werkt en hoe je huishoudelijke of industriële technologie maakt, toepast, installeert of kunt optimaliseren? Kies dan resoluut voor het leerpad STEM-Technieken. Dat kan in 4 technische domeinen: Bouw, Hout, Elektriciteit of Mechanica.

Aan de hand van uitdagende werkstukken en totaalprojecten krijg je alle finesses en skills van techniek in de vingers.

SPORT

Verken in verschillende sportdisciplines je eigen mogelijkheden en verbeter je prestaties! Ontdek hoe beweging en voeding een veilige, gezonde en energieke levensstijl bevorderen. Onderzoek hoe bewegingstechnieken sportprestaties verbeteren.

Leerpad 1B

Vanuit je interesses en talenten kies je een leerpad. Je volgt dit leerpad een volledig schooljaar 4 lesuren per week. In dit leerpad en het vak techniek proef je op een praktische manier van verschillende domeinen om een goede
keuze te kunnen maken voor het 2e jaar.

VTI

STEM – Technieken

Dankzij uitdagende en realistische werkstukjes maak je in dit leerpad kennis met de achtergrond, de basis en de materiaalsoorten van 4 technische domeinen: bouw, elektriciteit, hout en mechanica. Je oefent volop handvaardigheid en maakt allerlei praktische realisaties in kleine groepen. Via toepassingen binnen elk domein ontdek je of dit leerpad wel je ware roeping is.

Je maakt kennis met gereedschappen, machines en materialen. In het domein bouw ga je aan de slag met eenvoudige metselwerkjes en leer je ook technische tekeningen lezen. In elektriciteit leer je elektrische schakelingen maken en toepassen. Je oefent allerlei technieken om houtconstructies te maken en originele werkstukken te realiseren in het domein hout. In mechanica maak je gebruik van allerlei machines om zelfbedachte werkstukjes in diverse materialen te maken.